Categorieën
Meester Maarten Tips en tops

5x onderwijspodcasts

Een competentie waar in het onderwijs vaak nadruk op wordt gelegd is ‘een leven lang leren’. Een hele fijne manier om dit te doen is voor mij het luisteren van podcasts in de auto of tijdens een wandeling. Twee vliegen in één klap. Hieronder 5 tips voor een inspirerende luistersessie.

1. Episch onderwijs
De heren van Episch onderwijs geven les op de middelbare school en halen actuele onderwerpen aan als het smartphoneverbod, de mentale gezondheid van de leraar of het concept ‘flipping the classroom’.

2. Onderwijs leiden met hart en ziel
In deze podcast worden gesprekken gehouden over onderwijs en leiderschap. Hierbij komt persoonlijk leiderschap aan de orde, maar ook verschillende visies op onderwijs en leiderschap in de praktijk.

3. De onderwijs podcast (Educé)
In deze podcast staat het proces groepsvorming centraal. Onderwerpen als het verschil in groepsvorming tussen PO en VO, groepsdynamiek en straatcultuur worden behandeld waarna er concrete tips voor in de praktijk uit komen.

4. De meesterlijke podcast
Een podcast met uiteenlopende onderwerpen die voorkomen in het primair onderwijs. Het belang van diversiteit, lezen en het praktijkonderwijs bijvoorbeeld. Inspirerende gasten zorgen voor voldoende afwisseling.

5. De Grote Vriendelijke Podcast
Heel wat anders om mee af te sluiten. In deze podcast worden kinderboeken besproken door twee kinderboek recensenten. Zo ben jij als docent weer helemaal bij wat betreft jeugd literatuur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s