Energisers en spel

Op deze pagina vind je allerlei werkvormen en werkbladen die in zijn te zetten bij spel en energisers in de klas. Zo hou je de leerlingen gemotiveerd en fris!


FRUITMAND

Tijd: 1-5 min.
Deelnemers: Onbeperkt
Materiaal: stoelen in kring. Let op: 1 stoel minder dan het aantal kinderen!


Verloop van het spel:
Geef ieder kind in de kring van stoelen een kaartje met een stuk fruit erop, bijvoorbeeld appel, peer, kiwi, banaan enz. Één iemand gaat in het midden van de kring staan. Diegene is de tikker. Deze wil graag een stoel bemachtigen. Als de persoon in het midden bijv. ‘appel’ roept, gaan alle appels van stoel wisselen. Wanneer de persoon in het midden ‘fruitmand’ roept, gaat iedereen van stoel wisselen. Als de persoon in het midden een stoel heeft bemachtigd, is degene die nu nog in het midden staat de ‘tikker’.


UITBEELDKAARTJES

Vijf minuutjes over? Pak dan de uitbeeld kaartjes erbij! Dit spel kan voor de klas worden gespeeld waarbij één leerling naar voren komt en de rest mag raden, maar het is ook mogelijk om het in groepjes te doen.


STEEN PAPIER SCHAAR

Dit is echt een beweeg-break om de hersenen weer op aan te zetten. In tweetallen krijgen de leerlingen een kaartje met opdrachten. Wanneer zij eenmaal verliezen met steen, papier, schaar voeren zij opdracht 1 uit, en zo de lijst af. Doel: jouw tegenstander bij 10 krijgen zodat hij of zij een dansje mag doen. Meedansen is toegestaan!