Spelling oefenen

Op deze pagina vind je werkbladen en werkvormen om de spelling categorieën verder in te oefenen en te herhalen.


VEILIG LEREN LEZEN KERNWOORDEN SPEURTOCHT

Hang de kaartjes op door de klas, school of op het plein en laat de leerlingen de juiste woorden bijschrijven. De kaartjes zijn gebaseerd op woorden uit kern 1 t/m 10 en staan op volgorde. Leuk voor tussendoor of als afsluiter van een kern!


TAAL/ SPELLING BINGO

Kies een categorie en zet de woorden op het bord. De leerlingen kiezen allemaal 9 woorden uit en zetten deze op de bingo-kaart. De leerkracht zegt nu de woorden in willekeurige volgorde op tot iemand bingo heeft.


SPELLING SPEURTOCHT

De kinderen zoeken de plaatjes van de woorden die de docent door de gang, school of buiten heeft opgehangen. Zij schrijven hierbij het goede woord op het zoekblaadje. Deze zijn samen met de kaartjes te downloaden.

Categorieën: d/t, ei/ij, ou/au, s/z, f/v, ng/nk.


SPELLING CATEGORIEËN BOEK

Met deze werkvorm kan een nieuwe spellingscategorie extra worden ingeoefend. De kinderen bedenken woorden bij de categorie, en schrijven/ tekenen deze in de vakken. Alle categorieën samen vormen een boek waar zij later op terug kunnen kijken.


VERKLEINWOORDEN HOEKENSPEL

Zet vier bakjes neer in vier hoeken met daarop de vier verkleinmogelijkheden. De leerlingen trekken een kaartje en stoppen deze in de juiste bak. Ook te spelen in teams met kaartjes in rood, blauw en groene lettertypes.


LOOPZOEKER: BAKKER-JAGER WOORDEN

Knip de plaatjes uit en hang deze door de school of op het plein. De leerlingen krijgen allemaal een eigen woordzoeker, schrijven het juiste jager-bakker woord bij het plaatje en controleren het antwoord door het woord in de woordzoeker te vinden.


SPELLING WOORDZOEKERS

Vul de missende letters in en controleer het antwoord in de woordzoeker. Het pakket bestaat uit 5 categorieën: f/v, s/z, au/ou, ei/ij en woorden die eindigen op -d/-t.