Kennismaking

Op deze pagina vind je allerlei werkbladen en werkvormen om een (nieuwe) groep te leren kennen. Kan natuurlijk ook na een vakantie of het weekend.


DE KOFFER

Neem een koffer mee met daarin spullen die dicht bij staan. Kinderen vinden het fantastisch om te zien wat er allemaal uit de koffer komt! Aansluitend mogen de kinderen hun eigen koffer gaan tekenen. Dit kan daarna eventueel nog worden besproken: “wat zit er in jouw koffer?”


HIGH FIVE’IES

De High 5’ies zijn in te zetten als korte kennismakingsactiviteit: vijf vragen beantwoorden in 5 minuten. De blaadjes worden vervolgens opgehaald, waarna de docent ervoor kan kiezen om een aantal voor te lezen zodat de klas kan raden bij wie dat kaartje hoort. In totaal heb ik vijf kaartjes samengesteld met daarop 25 vragen.


KENNISMAKINGSBINGO

Vind iemand die…. jarig is in de winter. De kinderen schrijven hun naam bovenaan het werkblad en gaan op zoek naar kinderen die bij de beschrijvingen passen. Wanneer zei iemand hebben gevonden schrijven zij deze naam in het vakje. Wie heeft als eerst de kaart vol?


KENNISMAKINGSBLAD


ZOEK IEMAND DIE… VAKANTIE

De leerlingen lopen rond door de klas op zoek naar iemand die… heeft gezwommen, heeft gelogeerd, heeft gevoetbald of… Een leuke activiteit voor na een vakantie in twee varianten.